Sisustustyylit

sunnuntai 6. joulukuuta 2020

 

esteetön sisustus


Syksyllä teimme estettömän sisustuksen asiakkaalle. Minun asiakkaani oli Sinikka. Hän on kuuro ja sairasti reumaa. Hän pystyi liikkumaan melko hyvin paitsi portaiden nousu oli hankalaa. Hän tarvinnut apuvälineitä liikkumiseen. Hän piti sinisestä väristä ja arvosti järjestelmällisyyttä. 

Purin saunan kokonaan ja tein siitä ison kylpyhuoneen jossa sijaitsi myös wc-istuin. Vanhasta wc:stä tein kodinhoitohuoneen. Johon hän sai mankelin ja runsaati työtilaa ja kaappistoja. Korotin pesukonetta joten sen käyttömukavuus parantuisi. 
Makuuhuoneeseen laitoin liukuovikaapiston ja ihanan valokuvatapetin. Oveksi valitsin liukuoven.
Keittiöstä tein L-muotoisen. Kaikki kodinkoneet sijoitettiin korkealle joten niiden käyttö ei vaadi kumartelua. Keittiössä on myös työtasoa ja sen alla korkea tuoli jossa voi istua ja tehdä ruokaa tai leipomuksia. 
Ajatuksena oli käyttää joka huoneessa sinistä sävyä ja käyttää laadukkaita kalusteita. Tärkeänä pidin myös, että vetimet olivat tarpeeksi suuret jotta niistä on helppo ottaa kiinni. Tärkeää oli myös, että kaikki olivat kädenulottuvilla ja koti olisi turvallinen.

alkuperäinen pohjapiiros


uusi pohjapiiros


 

leikkauskuvia

kylpyhuonemakuuhuoneen tapetti ja eteinen


olohuone     

                                                                           keittiökodinhoitohuone ja keittiö


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

    Kevät lukukausi... Aloitin tammikuussa ja lopetin pääsiäisenä työharjoittelun laatta-liikkeessä. Siellä myytiin  laattojen lisäksi kylpy...