Sisustustyylit

sunnuntai 18. lokakuuta 2020


värioppi, sisustuksen ja arkkitehtuuri historia ja Maricken


Alkusyksystä meillä oli myös väriopin, tekstiilin ja sisustuksen ja arkkitehtuurin historian kurssit.

 Väriopissa saatiin vähän askarrella. Liimasimme korttipohjaan väriliuskoja joita leikkasimme lehdistä. Tarkoitus oli ilmaista tämän hetkistä tunnelmaa. En oikein tiedä mitä päässäni liikkui mutta vaaleanpunainen ja punainen väri veti puoleensa. Siitä sitten muut olivat sitä mieltä, että olen ehdottomasti  rakastunut😂

Tutustuimme myös Tikkurilan sivuilla olevaan https://colorup.tikkurila.com/fi/ ohjelmaan. Haimme omasta luontokuvista niihin vastaavat värit Tikkurilan värikartasta. Värien yhdistäminen  tuntuu minulle olevan haasteellista ja myös kirkkaiden värien käyttö. Huomaan mielelläni käyttäväni maanläheisiä värejä. 







värioppi





Otin peruskoulussa valinnaiseksi tekstiilityön. Sain juuri juuri paidan ja housut ommeltua. Siksi huokaisin helpotuksesta ettemme joutuneet ompelemaan tekstiili opissa mitään. Toinen huokaus pääsi kun kuulin Eurokankaassa tutustuessa, että he hoitavat kaikki mittapalvelut ym.sisustussuunnittelijan puolesta. Valikoima erillaisia verhokankaita eri kiinnitysmekanismilla oli runsaasti. Meille kerrottiin myös Eurokankaan laajasta matto valikoimasta.  Oli kiva hypistellä eri materiaaleja ja ihastella värivaihtoehtoja. Valitettavasti tuolta Eurokankaasta en kuvia ottanut.

Eurokankaasta suuntasimme Marickeniin jossa myydään kalusteita, tapetteja ja tekstiilejä. Heillä on myös sisustussuunnittelu palvelut. Maricken oli kyllä varsinainen tapettitaivas. Niin ihania kuvioita ja pintoja tapeteissa.






Maricken











 Sisustuksen ja arkkitehtuurin historia oli todella mielenkiintoista. Harmitti paljon kun kurssi oli niin lyhyt. Oli mielenkiintoista lukea eri vuosikausien tyyli suuntauksista. Oma lempiaikakauteni on 1950. Oli todella mielenkiintoista lukea suunnittelijoista eri aikakaudella.

Tein tälläisen kollaasin 50 luvun huonekaluista ja tapeteista. Oli kyllä vaikea valita niin paljon kauniita tuoleja ja valaisimia oli silloin tehty. 







kollaasi tehty Adobe Illustratorilla






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

    Kevät lukukausi... Aloitin tammikuussa ja lopetin pääsiäisenä työharjoittelun laatta-liikkeessä. Siellä myytiin  laattojen lisäksi kylpy...